Geboren: 5 december 1968 in Voorburg

Als heel jong meisje begon mijn "zangcarrière" bij het kinderkoor van de kerk. Eenmaal op de middelbare school heb ik via de scouting nog deelgenomen aan een soort revu-achtig voorstelling waar ik de eer had om een hele scene solo te mogen zingen. Toen nog heel kort lid geweest van een jongerenkoor waar mijn liefde voor meerstemmig zingen is aangewakkerd.
Door een druk dagelijks leven, héél lang niks meer met de zang gedaan te hebben, had ik alle moed bij elkaar geraapt om wat zanglessen te gaan volgen. Hier hadden mijn toenmalige collega's lucht van gekregen en moest ik een liedje op het bedrijfsfeest zingen.... 250 man... Dit was niet zo'n goed idee.... achteraf.
Ik bleek, naast het erg verlegen zijn, ook last van acute zware podiumvrees te hebben. Het zweet brak me uit, ik werd duizelig en misselijk en er kwamen een paar piepjes uit... meer niet. Dit heeft ervoor gezorgd dat ik jaren niet meer heb durven zingen.

Getrouwd, kinderen werden geboren. Hier zong ik altijd liedjes voor en mee. Met drie dochters was vooral Assepoester favoriet. Toen de kinderen eenmaal te groot waren voor Assepoester, weer heel lang niet echt meer, dan onder de douche, aan zingen gedaan.

Gescheiden en na wat omzwervingen Richard leren kennen....toen is het "mis gegaan". Ik ben namelijk níet, zoals de mannen, opgegroeid met Rockmuziek. Vond het in eerste instantie dan ook maar herrie. Maar, na een aantal concerten bezocht te hebben, begon ik het stiekem steeds meer te waarderen. Dit is nu wel een soort verslaving geworden.
Ik werd gevraagd om als backing te komen zingen in OnTheMoon (PinkFloyd Tributeband). Kende de muziek vaag... Ja, de algemeen bekende nummers verder niet echt. En of ik even binnen twee maanden het eerste stuk van The Great Gig in the Sky wilde zingen.... Het was een uitdaging, ik kende ook dát nummer niet! Maar met wat zanglessen is het me gelukt. Onzeker als ik was/ben, heb ik t toch gedaan.
In deze band kon ik mijn hart ophalen wat betreft het meerstemmig zingen! Maar zoals met vele bandjes viel de band helaas uit elkaar.
Hierna nog een korte periode in een paar andere bandjes wat geprobeerd. En ondertussen klassieke zanglessen gevolgd. Dit vind ik trouwens ook geweldig om te doen namelijk... klassieke zang. Klassieke musical, aria's... en dan vooral de hoge stukken uit bijvoorbeeld the Phantom of the Opera, heerlijk!
Toen werd ik gevraagd of ik bij MO'75 wilde komen zingen... En ook dit was weer een uitdaging... Veel lagere nummers dan ik gewend was te zingen. Een heel andere techniek dan bij het klassiek zingen. Maar allemaal super leuke muziek... dus met veel thuis oefenen... Mocht ik gelukkig blijven. En ik hoop dit nog lang te blijven doen!

Mijn gear: Mijn stembanden en soms mn taboerijn 12
Favoriete muziek: Mijn muziek smaak is zo breed, dat ik niet echt een paar bands/bandleden kan noemen....